Foto: Rob van der Meijden

Uitvaartbegeleiding

Indien u wenst dat ik de uitvaartbegeleiding voor u verzorg, zullen wij eerst telefonisch contact hebben wanneer uw dierbare is overleden. Wij maken dan direct een afspraak en ik zal u in alle rust uitleggen wat er geregeld dient te worden.

Samen bekijken we de wensen van de overledene en van alle nabestaanden. Graag neem ik de tijd om informatie te geven over de verschillende mogelijkheden.  Ik ben geheel onafhankelijk, dus vrij in iedere keuze. Ik vind het namelijk belangrijk dat de nabestaanden alle keuzes bewust maken en belangrijke beslissingen zelf nemen. Uiteraard ondersteun ik u hierbij waar nodig. Door zelf heel bewust de keuzes te maken, ontstaat er een persoonlijk afscheid, liefdevol en waardig, dat past bij de overledene én de nabestaanden. Op deze manier kunnen de nabestaanden met een dankbare en dierbare herinnering verder in het rouwproces, want ik ben er van overtuigd dat een mooi afscheid helpt bij de verwerking van uw verlies.

Hoe kun je een afscheid persoonlijk maken? Het kunnen de kleine dingen zijn die een verschil maken.  Zo kan een lievelingskleur of een hobby een rol spelen bij het afscheid en muziek kan van grote betekenis zijn. Ook kunt u uw eigen rouwkaart ontwerpen dat past bij de stijl van de overledene. Daarnaast kan het troost bieden om foto’s te tonen van de overledene of om tijdens de condoleance het favoriete drankje of hapje/koekje te serveren. Er kan ook gekozen worden voor een kist van naturel hout die beschilderd kan worden door de (klein)kinderen. Er bestaat zelfs een kist die de familieleden zelf in elkaar kunnen zetten.