In de donkerste dagen van mijn leven moest ik iemand vinden die mij en mijn familie ging begeleiden in een proces van afscheid nemen van onze lieve vader. Mijn vader wilde geen afscheid maar een viering van zijn leven. Zijn wens had ikzelf al in de puntjes uitgewerkt en ik wilde het onmogelijke mogelijk maken.

Monique Ekels heeft ervoor gezorgd dat alles verwezenlijkt werd. De donkerste dag van mijn leven is nu ook een dag geworden waar ik, ondanks het verlies, met liefde aan terug denk. Monique stond dag en nacht voor mij en mijn familie klaar, ze dacht mee, was gefocust op de details en zorgzaam wanneer nodig. Monique begeleid met heel haar hart en ziel….en dat is precies de persoon die ik om mij heen wilde hebben toen ik mijn hart en ziel aan het verliezen was.

Mevr. Duijvestein

Alles werd heel respectvol gedaan door Monique.
Ze was duidelijk en zeer bescheiden.

S. Luitse-van Zanten / Borne

We hebben Monique als een zeer prettig persoon ervaren. Duidelijke uitleg en alles keurig verzorgd. Omdat wij verder weg wonen heeft ze voor een extra krant gezorgd waarin de rouwadvertentie staat.  Ook heeft ze wat foto’s laten maken tijdens de begrafenis, waar mijn moeder erg blij mee was.  Al met al zeer tevreden.

Ellis Toepoel

Monique heeft de begrafenis van mijn oom begeleidt en verzorgd. Ze deed dit uiterst vakkundig en begreep onze wensen en zette die om in daden en dit alles in een heel plezierige sfeer. Als je ooit voor deze treurige gebeurtenis komt te staan is Monique iemand die veel voor je kan betekenen! Fam. ter Beek - Muiderberg

Onze moeder en oma is 6 februari 2018 op 91-jarige leeftijd overleden. Nog dezelfde middag was Monique aanwezig in het verpleeghuis en zorgde zij ervoor dat onze moeder en oma, zoals zij dat graag wilde, direct naar haar eigen huis werd overgebracht.
Ook de dagen erna heeft Monique heel goed naar onze wensen geluisterd en veel regelzaken uit handen genomen. Er komt zoveel bij kijken.
De uitvaart is gegaan zoals wij het in gedachten hadden. Warm, verzorgd, zonder poespas, waarbij Monique op de achtergrond alles in goede banen leidde.
Wij willen haar bedanken voor haar betrokkenheid en luisterend oor, het vele regelwerk wat ze ons uit handen heeft genomen maar vooral voor het verzorgen van een uitvaart zoals wij en onze moeder en oma het graag wilden.
De vele positieve en warme woorden die wij van familie en vrienden ontvingen over de plechtigheid, bevestigen dit nogmaals.

Familie Riezebeek en familie Beishuizen, Amsterdam

We hebben Monique als zeer professioneel ervaren, iemand die de puntjes op de i weet te zetten en aan de kleinste details aandacht schenkt. Ze voelt feilloos aan wanneer er even afstand nodig is en wanneer er behoefte is aan het delen van het verdriet.

Ook is ze iemand die van doorpakken weet; dit vooral niet zichtbaar doet maar juist achter de schermen.

Ze is begripvol, weet de situatie juist in te schatten en daar mee om te gaan op een fijne, respectvolle, gepaste doch betrokken manier.

Naast oog voor detail denkt ze ook aan extra dingen met de gewoontes en wensen van de overledene in gedachten. Wij vertelden in ons geval dat het branden van kaarsjes een gewoonte was. Dit heeft zij verwerkt in het idee van het laten maken van kaarsjes met de voorkant van de kaart en de naam van de overledene. Een prachtig en waardevol gebaar, typerend voor de overledene. Het zit hem in de gepaste persoonlijke begeleiding en de kleine extra dingen waar aan/over- nagedacht wordt.

Fam. Wegman, Muiderberg